top of page

Ratsastuskoulu 2.0

Two souls in flow

 

Tavoitteena hyvä yhteistyö, terveellinen yhdessä liikkuminen sekä eettinen tapa opettaa ja harrastaa tätä upeaa lajia.
Tarjoamme mahdollisuuden oppia hevosesta ja lajista kattavasti. Ratsastuskoulu 2.0 perustuu opetussunnitelmaan, joka on kivijalka hevosystävällistä ratsastusta ajatellen. 

Hyvä ratsastaja toimii vuorovaikutuksessa hevosen kanssa osaten reflektoida omaa tekemistään. Hän ei suinkaan tee kaikkea  täydellisesti, sillä se ei ole mahdollista. Sen sijaan hyvä ratsastaja uskaltautuu vuorovaikutukseen hevosen kanssa ja oppimaan virheistään.

Ratsastuskoulu 2.0 avaa sen mitä hevosystävällinen ratsastus vaatii. Paneudumme mm. hevosen käyttäytymiseen sekä lajinmukaisiin tarpeisiin, istuntaan ja hevosen liikkeen biomekaniikkaa. Harjoittelemme myös hevosystävällistä kouluttamista, tarkkaa negatiivista  ja laadukasta positiivista vahvistetta. Toisin sanoen opit kevyet avut ja käyttämään ruokapalkkaa tehokkaasti. Tietenkin pääset oppimaan kanssamme ratsastamisesta, mutta myöskin maastakäsin työskentelyä.

 

Parhaimmillaan ratsastus sekä hevosten kanssa tekeminen synnyttää flow-tunteen. Tämä ihana tunne syntyy kun kehomme ja mielemme toimivat yhdessä. Hevonen liikkuu keveän pehmeästi ja samalla molempien kehot synkronisoituvat toisiinsa. 
Tätä opetamme kannustavassa ilmapiirissä ja räätälöiden sisällön aina ratsastajien taitotason mukaisesti. 

4.png
bottom of page